2022

Výprava na Velký Kosíř

V sobotu 22.10. se svojí podzimní výpravy dočkala i naše vlčata a světlušky, čekala je cesta vlakem do Kostelce na Hané odkud započali výstup na Kosíř, kde si za odměnu mohli užít výhled a opéct špekáčky.

Podzimní výprava na Sládkovu skálu

V sobotu 15.10.2022 se sokoli vypravili ke Sládkově skále, vyšlo nám poměrně chladné počasí, ale to nikoho neodradilo, děti si osvojili výrobu ohně do deště a Švédské či Finské svíce, která je vhodná pro přípravu jídla, naučili se pracovat se škrtadlem, byli seznámení s nouzovými přístřešky, jejich typy a možnostmi využití.

Ukliďme Česko 17.9.

Zúčastnili jsme se dalšího úklidu, klasicky chodíme trasu směrem na Křemenec a kolem rybníků, pokaždé si říkáme že první úklid je nejhorší a ty další jsou jen udržovací, avšak realita je trošku jiná, i když jsme celou oblast uklidili při jarním úklidu, tak za těch pár měsíců se v korytu potoka nashromáždilo velké množství odpadu, mezi největší kuriozity patří velké víko od nádoby, kyblíky od barev, pět pneumatik, části kočárku, nesčetné množství obalů z potravin a plechovek od energetických nápojů.

Puťák s Porosty

O víkendu 17-19.6. jsme podnikli menší puťák z Litovle do Olomouce. Účastníci si vyzkoušeli co obnáší cestování s krosnou na zádech a poznali co znamená věta: „Co si nezabalíš nepotřebuješ.“ zažili cca 30km dlouhý přesun se dvěma přespáními pod širákem, počasí nám přálo, tak jsme mohli využít osvěžení na Nákle a Poděbradech. Všech 7 účastníků cestu zvládlo bez větších obtíží a už se zajisté těší na srpový puťák v Jeseníkách.

Ukliďme Česko 2.4.

zúčastnili jsme se dalšího ročníku Ukliďme Česko a i když jsme čekali že množství odpadu se na naší trase sníží v důsledku častějších úklidů opak je pravdou, po cestě k rybníkům a za rybníky jsme nalezli velké množství odpadu, včetně mnoha pneumatik, některé byly nad naše síly a tak čekají na úklid technickymi službami.